一般将来时练习题+答案

一般将来时练习

一、用所给动词的一般将来时填空
1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).
2. —How long _____ you _____(study)in our country?
—I _____(plan)to be here for about one more year.
—I _____(hope)to visit the other parts of your country.
—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?
—I ______(return)home and ______(get)a job.
3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.
4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.
5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.
6. —_____ you _____(be)here this Saturday?
—No. I ______(visit)my teacher.
7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?
—Thank you.
8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.
9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.
10. Most of us don’t think their team ______(win).

二、单项选择
1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.
A. will be going to         B. will going to be      C. is going to be          D. will go to be
2. Charlie ________ here next month.
A. isn’t working           B. doesn’t working     C. isn’t going to working    D. won’t work
3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.
A. will be; is    B. is; is      C. will be; will be    D. is; will be
4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.
A. was         B. is going to have     C. will have      D. is going to be
5. –________ you ________ free tomorrow?
– No. I ________ free the day after tomorrow.
A. Are; going to; will    B. Are; going to be; will  C. Are; going to; will be   D. Are; going to be; will be
6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.
A. will gives    B. will give       C. gives    D. give
7. – Shall I buy a cup of tea for you?
–________. (不,不要。)
A. No, you won’t     B. No, you aren’t.    C. No, please don’t     D. No, please.

  1. – Where is the morning paper?
    – I ________ if for you at once.
    A. get    B. am getting        C. to get    D. will get
    9. ________ a concert next Saturday?
    A. There will be     B. Will there be    C. There can be     D. There are
    10. If they come, we ________ a meeting.
    A. have       B. will have     C. had        D. would have
    11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.
    A. gives    B. gave      C. will giving    D. is going to giving
    12. He ________ to us as soon as he gets there.
    A. writes       B. has written     C. will write     D. wrote
    13. He ________ in three days.
    A. coming back       B. came back     C. will come back     D. is going to coming back
    14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.
    A. isn’t rain       B. won’t rain       C. doesn’t rain    D. doesn’t fine
    15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?
    – No, ________ (不去).
    A. they willn’t    B. they won’t.     C. they aren’t    D. they don’t.
    16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?
    A. will; go    B. do; go       C. will; going    D. shall; go
    17. We ________ the work this way next time.
    A. do    B. will do       C. going to do    D. will doing
    18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.
    A. will fly; will go        B. will fly; goes     C. is going to fly; will goes      D. flies; will go
    19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.
    A. will watching      B. watches      C. is watching      D. is going to watch
    20. There ________ a birthday party this Sunday.
    A. shall be      B. will be        C. shall going to be     D. will going to be
  2.  21.They ________ an English evening next Sunday.
    A. are having    B. are going to haveC. will having    D. is going to have
    22. ________ you ________ free next Sunday?
    A. Will; are    B. Will; be       C. Do; be    D. Are; be
    23. He ________ there at ten tomorrow morning.
    A. will    B. is    C. will be   D. be
    24. ________ your brother ________ a magazine from the library?
    A. Are; going to borrow    B. Is; going to borrow     C. Will; borrows     D. Are; going to borrows
    25. – Shall I come again tomorrow afternoon?
    –________ (好的).
    A. Yes, please    B. Yes, you will.          C. No, please     D. No, you won’t.
    26. It ________ the year of the horse next year.
    A. is going to be      B. is going to      C. will be    D. will is
    27. ________ open the window?
    A. Will you please    B. Please will you        C. You please        D. Do you
    28. – Let’s go out to play football, shall we?
    – OK. I ________.
    A. will coming     B. be going to come          C. come    D. am coming
    29. It ________ us a long time to learn English well.
    A. takes    B. will take      C. spends    D. will spend
    30. The train ________ at 11.
    A. going to arrive    B. will be arrive         C. is going to        D. is arriving

三、把下列各句译成英语
1.我叔叔今晚要来。

2.他没有打算住那座小屋。

3.我们要读这本书。

4.—你爸爸要去钓鱼吗?—不,他要去游泳。

 

参考答案

一、1. am leaving ; will finish ; leave    2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get
3. am ; will  4. will give  5. will snow  6. Will, be ; will visit  7. Shall ; get
8. will be   9. won’t believe ; sees     10. will win

二、1. C    2. D     3. D     4. D     5. D     6. B     7. C     8. D
9. B    10. B    11. D    12. C    13. C    14. C    15. B    16. D
17. B   18. A    19. D    20. B    21. B    22. B    23. C    24. B
25. A   26. A    27. A     28. D   29. B    30. D

三、1.My uncle will come tonight.
2.He isn’t going to live in the small house.
3.We are going to read this book.
4.—Will your father go fishing?—No,he is going swimming.

Leave a Reply

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注