主谓一致练习题+ 答案

主谓一致专项练习题

1. Either Jane or Steven _____ watching TV now.
A. were B. is C. was D. are

2. Two days _______enough for me to finish the work, I need a third day.

A. isn’t B. is C. are’t D. are

3. —How many lessons do you usually haver a day?
—Six lessons a day. And each of them _____45 minutes.
A. last B. lasts C. have D. are

4. Neither Liping nor I _______a basketball player.
A. am B. is C. be D. are

5. There ______ many new words in lesson one,It is very easy.
A. is B. aren’t C. isn’t D. are

6. The number of the students in our school ____1200.
A. is B. are C. has D. have

7. Maths _______ my favourite subject.
A. be B. is C. am D. are

8. The boy with the two dogs _____ when the earthquake rocked the city.
A. were sleeping B. is sleeping
C. was sleeping D. are asle

9. Everyone except Tom and John _____there when the meeting began.
A. are B. is C. were D. was

10. That place is not interesting at all, ____of us wants to go there.
A. Neither B. Both C. All D. Some

11. Nobody but Jane _____ the secret.
A. know B. knows C. have know D. is

12. —What’s on the plate? some eggs and cakes on it?
—There _____some eggs and cakes on it.
A. is B. are C. was D. were

13. This pair of glasses ______mine.
A. are B. be C. is D. will be

14. Both Lily and Lucy ______ to the party yesterday.
A. invited B. was invited
C. had invited D. were invirted

15. —Two months ______quite a long time.
—Yes, I’m afraid that he will miss lots of his lessons.
A. is B. are C. was D. were

16. In the city the old _______.
A. take good care of B. are taken good care of
C. is taken good care of D. are been taken good care of

17. His family _____all very kind and friendly, His family ______a happy one.
A. are,is B. is,is C. are,are D. is,are

18. The singer and the dancer _____come to Beijing.
A. has B. have C. are D. is

19. The children in this class each _____new school bag.
A. have B. has C. has got D. are having

20. All but one _____ here just now.
A. is B. was C. has been D. were

21. If Bob’s wife won’t agree to go on holiday in winter, .

A.neither he will B. neither won’t he

C. neither will he D. he won’t neither

22. I haven’t finished my homeworked yet.

A. so has he B. Neither he has C. He has too D. He hasn’t either

23. “I’m going to visit the Lu Gou Bridge tomorrow.” “ .”

A. I am so B. So am I C. So go I D. So I go

24. You as well as he to blame(责备) for the accident(交通事故).

A. are B. is C. have D. has

25. Neither my wife nor I myself able to teach my daughter to sing English songs.

A. has been B. is C. are D. am

参考答案

(1).B (2). A (3). B (4). A (5).B (6).A (7).B (8). C

(9). D (10). A (11).B (12).B (13).C (14). D (15).A

(16).B (17).A (18).B (19).A (20) D (21).C (22). D

(23). B (24). A (25). D

Leave a Reply

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注