冠词练习题+答案

冠词的用法练习题

1.There is a desk by the window. On_______desk there is_____exercise book.

 A.a; the   B.the; the   C.an; a   D.the; an

2.There is_______”h”in the word “honest.”

 A.a   B.the   C.an   D.不填

3.They went to_______Summer Palace yesterday and stayed there for_______day.

 A.the; a   B.the; the   C.不填; a   D.the; 不填

4.It’s________pity you won’t be back before I leave.

 A.the   B.a   C.an   D.不填

5.Lincoln was elected__________ President of _________United States in 1860.

A.the; the   B.不填; the  C.a; 不填 D.不填; 不填

6.She is going to play_______piano at the concert this evening.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

7.Most boys like playing_______football.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

8.Let’s go and watch the children play______chess.

 A.a   B.an   C.the   D.不填

9._____elephant is bigger than________ horse

  A.不填; 不填   B.an; a  C.An; a  D.The; a

10.Is Tom going to have_______X-ray check?

  A.a   B.an   C.the   D.不填

11.They have_________rice for________lunch every day.

  A.不填; 不填 B.the; the C.the; a D.不填; the

12.We did_______experiment last week. It was _______useful one.

  A.the; the  B.an; a C.an; the D.the; an

13.Beijing is one of________most beautiful cities in ________world.

  A.a; the B.the; 不填 C.the; the D.不填; the

14.February is__________second month of the year

  A.a   B.an   C.不填   D.the

15.—-How did you go there?

—-We went there by_______bus.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

16._______Wangs will come to see you tomorrow

  A.A   B.An   C.The   D.不填

17.The students of Class One often read English early in_______ morning.

  A.不填   B.the   C.an   D.a

18.On the moon it’s too hot in________day and too cold at________night.

  A.the; 不填   B.the; the  C.a; the   D.a;

19.A spaceship flies at about eleven kilometres_________second.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

20.The picture on_________left is more beautiful than the one on _______right.

  A.不填; 不填 B.the; the  C.a; a  D.an; an

21.The woman took the little girl by________hand.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

22.Mr. Read patted him on________shoulder.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

23.All the work had to be done by_______hand when there were no modern machines.

  A.不填   B.the   C.an   D.a

24.We should always think of________old and_______sick.

  A.the; the   B.an; a C.不填; 不填  D.the; a

25.May I have _______look at the book?

  A.a   B.an   C.the   D.不填

26.It took me_______hour and______half to finish the work.

  A.a; a   B.an; an   C.a; an   D.an; a

27.She was in______hurry to work.

  A.不填   B.a   C.an   D.the

28.My brother has an interest in drawing_______horses.

  A.the   B.an   C.a   D.不填

29.Sam is_______man easy to get along with.

  A.不填   B.the   C.a   D.an

30.Europe and America are separated by_______ Atlantic Ocean.

  A.不填   B.the   C.a   D.an

31.The largest landmass is usually divided into two “continents” along______Ural Mountains.

  A.不填   B.the   C.a   D.an

32.There are only______few mistakes in your composition. Don’t make______same ones again, please.

  A.a; the   B.a; a   C.the; the   D.不填; 不填

33.Henry is fond of playing________piano while Alice is interested in listening to _______ music.

  A.不填; .the  B.the ; 不填  C.the; the  D.不填; 不填

34.What________weather we are having today!

  A.a   B.the   C.不填   D.an

35.Tom met his old school friend on his way________home from China.

  A.a   B.the   C.不填   D.an

36.Spring is___best season of the year. Autumn is________busy season.

  A.a; a   B.the; the   C.a; the   D.the; a

37.Let’s go and have_______walk around_________garden.

  A.a; the   B.the; the   C.a; a   D.the; a

38.Children usually go to________school at _______age of six

  A.the; the   B.a ; the   C.不填; the   D.a; a

39.At last we got to________place where Chairman Mao had once lived.

  A.a   B.an   C.不填   D.the

40.Sam is________man to speak at the meeting tomorrow.

  A.不填   B.the   C.a   D.an

41.Birds can fly high in________sky.

  A.不填   B.the   C.a   D.an

42.Taiwan is_______island, it is_______largest island of China.

  A.a; the   B.the; the   C.an ; the   D.an; a

43.It is cold in________winter. And______days are shorter.

  A.不填; the   B.the; the  C.the; 不填   D.a; the

44.Were there is_______will there is______way

  A.the; the   B.a; a  C.a; the   D.the; a

45.The workers in that factory are paid by________hour.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

46.________Chinese are________hardworking people.

  A.The; the  B.不填; a  C.不填; 不填 D.the; a

47.He bought_______dictionary______last week.

  A.the; the  B.a; 不填 C.a; the D.the; a

48.They always have_______breakfast in the factory

  A.a   B.an   C.the   D.不填

49.Tom is_______8-year-old boy.

  A.a   B.an   C.the   D.不填

50.______sun rises in _______rest.

A.The; the B.The; 不填 C.A; the D.不填; 不填 

答案:1.D 2.C3.A 4.B 5.B 6.C 7.D 8.D 9.C 10.B 11.A 12.B 13.C 14.D 15.D 16.C 17.B 18.A 19.A 20.B 21.C 22.A 23.A 24.A 25.A 26.D 27.B 28.D 29.C 30.B 31.B 32.A 33.B 34.C 35.C 36.D37.A 38.C 39.D 40.B 41.B 42.C 43.C 44.B 45.C 46.D47.B 48.D 49.B 50.A

Leave a Reply

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注